Myrottis Rekommenderar

Under vindertiden rekomenderar vi TassVaxet Diafarm Tassvax. Det är alltså ingen vanlig tass salva.

Strykes på trampdynorna. Vaxet lägger sig som en stark film som skyddar mot vatten, snö, salt, grus.

********************************************************************************

*******************************************************************************

Aszco och Alfa har Hurrta Värmetäcke och vi är mycket nöjda.

20141026-195647.jpg

Hurtta:

Hurtta-värmetäcket är ett effektivt sätt att hålla hundens kroppstemperatur jämn i kallt väder. Värmetäcket kompletterar värmeisoleringsförmågan hos raser med kort päls eller som saknar underpäls, och gör att hunden inte fryser vid ogynnsamma väderförhållanden. Även hundar med tjock eller lång päls behöver ibland skydd mot kölden. Bland annat följande faktorer bidrar till att öka hundens värmebehov: våt päls, ansträngning vid motion, hög ålder, dräktighet och olika sjukdomar.

Det högteknologiska värmetäcket skyddar hundens viktigaste muskelgrupper och det känsliga området kring magen. Täcket går snabbt att klä på och av och passar därför utmärkt till att värma aktiva hundars muskler före prestationen eller efter träningen. Täcket har en vattentät Houndtex®-hinna som andas och synligt placerade 3M-reflexer.

Hurtta-värmetäcket är en över tio år gammal klassiker som varje år kompletteras med nya färger och egenskaper. Produkten rekommenderas för krävande bruk.

********************************************************************************

********************************************************************************

Aszcos nya regntäcke från Hurtta.

20141023-212250.jpg

Hurrta: Vår princip är att friluftslivet ska vara angenämt och naturligt oberoende av väder och årstid. Ordentlig utrustning ökar friluftsmöjligheterna och längden på motionsrundorna med hunden, men minskar behovet av pälsvård efter regnväder.

Hurtta-regntäcket är tillverkat av friluftstyg för tuffa förhållanden och ger ett effektivt skydd mot regn och vind. Det är en utmärkt produkt för lång- och semilånghåriga hundar vars päls suger åt sig fukt och luktar länge efter att den blivit våt i regnet. Regntäcket har en vattentät Houndtex®-hinna som andas. Det är avsevärt mycket lättare och snabbare att rengöra än en långhårig hund. Täcket torkar bäst om det hängs upp i ett luftigt utrymme, och är snabbt klart att användas nästa gång det regnar.

Regntäcket har en justerbar midja och halsöppning, och passar därför hundar av olika storlek. Tack vare att täcket fästs med spänne i ryggen är det lätt att klä på och av. De högklassiga 3M-reflexerna ökar säkerheten under de mörka årstiderna.

*******************************************************************************

******************************************************************************

Orbiloc – Den finns överallt att köpa. Vi har köpt våran på Activa zoo I Kallinge. Den är guld värd att ha på hundarna när det är mörkt ute.

20141122-210626.jpg

Orbiloc Safety Light hund lampa är oumbärlig i skymning och mörker.

Din hund kan ses på 5 km avstånd i alla väder. Hund lampan är vattentät och mycket robust. Hund lampan är avsedd för och används av militären. Ett måste för alla hundägare som vill att deras hund ska synas i mörkret.
*****************************************************************************
Många aktiverings leksaker har vi köpt genom åren. När man har rasen rottweiler så kan man inte ha vilket skräp som helst, och många många roliga aktiverings leksaker går förbi… Vi har lärt oss vad vi kan ha där…
Men till frallan fralls kan man ju ha dom där vi inte kan ha till rottisarna.
Vi har köpt ett gäng runda bollar tex som man lägger godis i, men dom är totalt värdelösa.. Men denna!!! är super och jäkla vad skoj hon har och få jobba lite för att få ut godiset 🙂 Köpt på Activa zoo.

20141122-213427.jpg

*****************************************************************************

PAWZ Hundskor

Vattentäta hundskor, tillverkade i 100% naturgummi i läckra färger, biologiskt nedbrytbart material som kan återanvändas. Engångssko men den är mycket hållbar och kan användas flera gånger.

Sitter bra på tassen och ger hunden maximal rörelsefrihet samtidigt som den skyddar mot snö, frost och vägsalt. Hundskorna är smidiga och följsamma vilket gör att hunden även känner underlaget bra trots hundskon.

Kan även användas för att skydda skadad tass, spruckna trampdynor eller tassbandage.

20141202-144130.jpg