ViltSpår

Viltspår är något som verkligen ligger mig varmt om hjärtat. Jag är uppvuxen med jägare runt mig så jakt har alltid funnits med i bilden. Har sett så många gånger en del jägare som skadeskjuter vilt och som tar sin jakthund som inte är tränad på att gå ett eftersök och tro sig ska hitta det skadade som ligger och lider. Visst ibland funkar det, men låt en hund som kan och är tränad på att gå eftersök göra jobbet! Därför växte detta intresse väldigt för ca 11 år sedan.

Viltspår har jag tränat på flera hundar. Och det är skillnad på att träna viltspår och bruksspår! Och det är otroligt roligt!!

Att klara proven, är ganska lätt. Man ska träna som ett spår kan se ut in action! Och därefter! En hund ska kunna spåra flera km i all sorts terräng och underlag, snårigt och jäkligt. Man är ETT i skogen du och din hund, tränade att klara det värsta. Kunna spåra i mörker och så tyst som möjligt. Du och din hund ska känna varandra väl! Och det är oxå lydnad som behövs på hunden om något skulle hända dig mm.

Hur börjar man med viltspår?

Hur ser fortsatt träning ut?

Hur ser dom olika klasserna ut?

 

Hör av dig!

//Lorina 0708-732037 eller mail: myrottis@hotmail.se. Jag svarar direkt.

Alla raser kan tränas i viltspår. Jag tränar viltspår med vår Fralla, men har man planer på att en dag kunna hjälpa till på ett svårt eftersök, så kanske man ska titta på en annan ras…

086

Vår första rottis Kee va grym i viltspåret!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cazpher var oxå riktigt duktig!!

image

Aszco är helt otroligt duktig i viltspår.

 

20141216-103604.jpg

20140110-173335.jpg